Bonader - nutida uttryck med traditionella tekniker

Bonader - nutida uttryck med traditionella tekniker

Jag gör textilkonst i serien VINT:ISH Wallpiece. Det nutida uttrycket är skapat med traditionella tekniker och helt gjort med återbrukade material inspirerat av naturen. Sedan december 2022 är jag är glad att kunna erbjuda min konst bland det otroliga utbudet hos Re:Deco inne på Linnegatan 4, Stockholm.

Jag är självlärd. Inspiration hittar jag i min absoluta närhet i Enskede där jag bor och Göteborg där jag blev till. Jag har alltid fascinerats av hur saker som växer kan se ut om man tittar riktigt riktigt nära och riktigt riktigt länge. Det kan vara fibrerna som blottas inuti en avbruten trädgren efter ett tungt snöfall, mossan och svamparna på stenmuren utanför min redovisningskonsults kontor, eller nedbrytningsprocessen som startats i en matlåda som glömts bort längt in i kylen.

Format och uttryck på verken avgörs helt av utbudet som redan finns att tillgå second hand och med det garanteras också att varje VINT:ISH Wallpiece är unik. De döps organiskt efter ord som Soil, Fungus, Moss eller Reef och numreras efter färdigställande.

Förutom bonader att pryda väggarna skapas en hel del draperier som både fyller ett syfte och är vackert, kanske att hänga i en dörröppning eller framför ett fönster, eller som konstverk på väggen de också.

Re:Deco finns Linnegatan 4, Stockholm, öppet onsdagar-söndagar. Jag är så stolt över att få vara en del Re.Deco, framtidens sätt att handla.

/Sofia Thelfer

Tillbaka till blogg