Om VINT:ISH

Hej!

VINT:ISH startade våren 2019 med en vision om att få jobba med allt som är snyggt, kul och viktigt med återbruk. 

Redan från start vilade verksamheten på flera ben, och är idag webbshop, fysisk butik och studio, kombinerat med konsultuppdrag inom dekor, scenografi och inredning - alltid med med second hand i första hand. Genom föreläsningar om återbruk och podcasten Återbrukspodden vill jag uppmuntra fler att tänka cirkulärt och hållbart.

Namnet VINT:ISH är såklart en lek med ordet VINTAGE, och -ISH:et ger frihet att jobba bredare, med allt från äkta vintage till saker som är betydligt mer samtida, men ändå inte nyproducerade. VINT:ISH kan alltså vara en antik blus från sekelskiftet eller ett slagbord i allmoge, likaväl som en limiterad utgåva av en IKEA-fåtölj från 90-talet. Och VINT:ISH kan också vara en blomstervägg på ett event gjort av åkerbrukare ljusmaschetter, en auktionsfyndad designsoffa till ett väntrum, eller konsthantverk i form av ett draperi gjort för hand i gammal lappteknik av gamla tygstuvar och plagg. Det kan faktiskt också vara en ansiktskräm med kort datum som annars riskerar att slängas. 

Butiken i Gamla Enskede säljer noga utvalda second hand-produkter inom inredning och mode. Här är VINT:ISH en del av Huset i Gamla Enskede, en samling företag som idag består av blomsterstudio, fotostudio, events och vintageförsäljning.

Gemensamt för allt som är VINT:ISH är att jag vill erbjuda ett spännande, inspirerande och småskaligt utbud med personlig service, och i det lilla bidra till mer cirkulär och hållbar konsumtion.

Hoppas vi ses!

/Sofia Thelfer 

VD & Grundare av VINT:ISH