Köpvillkor

Vid köp i denna webbshop www.vintish.nu godkänner du VINT:ISH köpvillkor.

Om VINT:ISH

Företaget har sitt säte i Stockholm. Företagets postadress är Bägersta Byväg 35, ENSKEDE. Kontakt: sofia@vintish.nu

Beställning & priser

Alla priser som anges är i SEK och inklusive moms och exklusive frakt. VINT:ISH tillämpar VMB (vinstmarginalbeskattning) för begagnade varor. Vid slutförandet av köp adderas fraktkostnaden som räknas ut automatiskt baserat på paketets vikt och volym. Möbler skickas ej utan kan hämtas upp kostnadsfritt i den fysiska butiken i Örby. Vid slutförd beställning skickas en orderbekräftelse till angiven e-postadress eller mobilnummer.

Leverans

Ordrar skickas normalt två gånger i veckan, vilket innebär inom 1-4 arbetsdagar från det att beställningen inkommit. Alla paket skickas spårbart via Postnord. Paketet kommer till brevlådan eller närmaste utlämningsställe beroende på emballagets storlek. När paketet finns att hämta aviseras mottagaren via angiven e-postadress eller SMS. 

Outlösta paket

Från det att paketet anlänt till utlämningsstället har Kunden upp till två veckor på sig att hämta. Skulle paketet inte hämtas ut inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till VINT:ISH. För att utnyttja ångerrätten måste paketet ändå hämtas ut för att sedan kontakta VINT:ISH på sofia@vintish.nu om hur returen ska gå till. För ej uthämtade beställningar som returneras till VINT:ISH faktureras kunden 350 kr i en avgift för administrativa kostnader och fraktbolagets avgifter. När varorna har kommit tillbaka till VINT:ISH kontaktas Kunden för att göra upp kring ny leverans, alternativt om återbetalning önskas efter avdragen avgift ovan. 

Upphämtning av varor i butik

Vid köp kan upphämtning i butik väljas som alternativ till frakt. I det fallet bör varorna hämtas senast inom 2 veckor efter beställningstillfället på Gamla Huddingevägen 417. Öppettider torsdagar 12-18 och söndagar 12-15 eller kontakta oss för tidsbokning övrig tid. Förändringar kan förekomma vid lov och högtider. Vid förhinder längre än 2 veckor ber vi Kunden kontakta oss via mail sofia@vintish.nu. Efter 3 månader eller längre måste vi tyvärr pga utrymmesbrist återigen erbjuda varan till försäljning i butiken och återbetalning är då inte längre möjlig.

Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har Kunden en 14 dagars ångerrätt som gäller från emottagandet av varan. För att nyttja ångerrätten mailas butiken till sofia@vintish.nu. I meddelandet ska framgå namn, adress, e-post och vilka varor som ska returneras. Inom 14 dagar efter meddelandet ska varorna skickas tillbaka, och köparen står för returfrakten. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Ångerrätten gäller inte vid:

  • Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av Kunden.
  • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt Kunden eller har en tydlig personlig prägel efter speciella önskemål.
  • Vid köp på plats i butik gäller ingen ångerrätt.
  • Vid upphämtning i butik som leveransalternativ gäller ingen ångerrätt från det att varan lämnat butiken, se därför alltid till att inventera och kontrollera varan vid upphämtning.

VINT:ISH tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. VINT:ISH tar heller inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Retur

I enighet med distansavtalslagen har du som kund 14 dagars ångerrätt. Om du vill returnera en vara behöver du meddela oss senast 14 dagar efter att du mottagit ditt paket.  Så här gör du: Maila till sofia@vintish.nu och meddela vilken vara du vill returnera, märk mailet "Retur". Du som köpare står för kostnaden för returfrakten tillbaka till oss. Paketet skickas sedan till: Vint-ish AB, Bägersta Byväg 35, 12237 Enskede. Då det är du som kund som ansvarar för varan tills vi har mottagit returen är det en god idé att skicka returen spårbart. På så vis kan du vara säker på att din retur kommer fem som den ska. När vi fått din retur får du ett mail av oss som du behöver besvara för att vi ska kunna komma överens om hur du vill ha din ersättning. Vi betalar tillbaka dina pengar inom 7 dagar efter att vi mottagit returen. 

Produktinformation

VINT:ISH reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Foton tas alltid med naturligt ljus och redigeras inte för att återge så rättvis bildåtergivning som möjligt. Samtliga Föremål säljs i befintligt skick och i enlighet med texten i publiceringen av varan. Eftersom alla varor är second hand finns nästan alltid tecken på användning, och i produktbeskrivningen försöker vi alltid redogöra för de skavanker som är värt att nämna som tex lagning o tyg, fläckar, hål, nagg, färgbortfall etc. VINT:ISH ansvarar inte för funktionen hos  mekaniska, el- eller batteridrivna varor.

Personuppgifter

Genom att handla hos VINT:ISH accepterar Kunden vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla beställningar. Vi säljer aldrig uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. För att kunna hantera beställningar samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Personuppgifter kan för angivna ändamål komma att lämnas ut till andra bolag som koncernen samarbetar med, exempelvis fraktbolag (Postnord) för att kunna skicka en vara till rätt adress. Kunden har rätt att, efter skriftlig begäran, få skriftlig information om vilka personuppgifter som VINT:ISH har registrerat och hur dessa uppgifter används. Kunden har även rätt att begära att VINT:ISH rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om Kunden.

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. De betalleverantörer (betaltjänster) vi använder oss av är: Swish, iZettle, Klarna och kontokort. Personuppgiftsansvarig är Vint-ish AB, org nr 559201-0820