Textilkonst av gamla tyger

Textilkonst av gamla tyger

Lappteknik, som egentligen från början handlat om att ta tillvara allt tyg, även om det bara är en liten liten bit, och göra det till ett större stycke. Pojagi till exempel. Tekniken är också snygg som draperi då sömmen är som... på sidan av jeans? Dvs snygg från båda sidor, finns ingen fram-eller baksida. Och inte minst väldigt snyggt när det silar igenom ljus.

Tillvägagångssättet kan vara lite olika, jag brukar utgå från en viss färgskala, och bara sånt som inte brukas längre i sin gamla form. Alltid second hand. Materialet kan komma från en gammal kökshandduk som kanske fått någon fläck, eller från ett plagg som har jättefint material i tyget men som kanske inte hade det snittet jag hade valt, en gardinkappa i konstigt format eller allra helst, stuvar från andra syprojekt. 

Väggbonader, draperier och textilkonst är lite olika exempel på projekt sålda hos VINT:ISH i lappteknik gjorda av mig. Självklart köper jag in allt material jag kan lägga vantarna på second hand också.

Här nedan är en tavla med tekniken Boro/Sashiko, också den av överblivna tygbitar ihopsatta till ett stycke. Till salu på VINT:ISH Home. 

Båda ingår i VINT:ISH Wallpiece serien "Soil" som visuellt refererar till odlingsfält sedda ovanifrån, men också är rektangulära men ändå cirkulära hommage till jorden och Jorden. Kanske kan verken ge lite " näring" till rummen de hänger i också. 


Just nu finns två Pojagi-bonader till salu. En finns här i VINT:ISH Home, som är en mindre väggbonad, och den andra på 90x90 finns att beskåda i vårt Showroom i Örby. Här finns en tavla också. 

Tillbaka till blogg