Odlilng

Levande Stockholm

Våren 2019 hjälpte VINT:ISH Stockholms Stad i satsningen Levande Stockholm. Varje år gör staden tillfälliga åtgärder för att smycka gator och torg och skapa trivsamma mötesplatser. På och omkring Nytorget byggde vi upp en oas för odling och högläsning för barnfamiljer.

Odling av ärtskott

Här kunde man bland annat prova på att odla ärtskott i återbrukade CD-fodral (som ju ofta bara skräpar och dessutom blir perfekt mini-drivhus). Den som ville fick också så ett frö i en valfri second hand-kruka att ta med hem, och förhoppningsvis såddes ett litet frö av odlingsintresse för många av de som besökte oss. 

På andra delen av aktvitetsområdet byggdes en läshörna upp dit gatans lokala barnbokhandeln skickade sina barnboksförfattare för en stunds högläsning för de barn som slog sig ner. Här fanns också soffor, mattor, kuddar och puffar för familjer att låna en bok och sätta sig och läsa själva.

Precis allting, från bord, skyltmaterial, krukor, böcker, fåtöljer och kuddar köptes in second hand. Många av möblerna målades om i Levande Stockholms glada färger som visuellt knöt ihop uttrycket med Trafikverkets övriga installationer som hörde till projektet.

Tillbaka till blogg