Gallerian får Säker Stil

Gallerian får Säker Stil

På hösten och våren brukar eventbolaget Silverbird Productions ordna Säker Stil-events. En tillfällig yta byggs upp i Fältöversten, en galleria på Östermalm, då Ebba von Sydow och Emilia de Poret berättar om nyheter och ger stil-tips från scenen. 2019 och 2020 var temat hållbar(het), och VINT:ISH hjälpte till med dekor och rekvisita. Till exempel fanns Tillskärarakademin på plats som sydde nya, uppcyklade kläder av gamla plagg och accessoarer vid sidan av scenen. 

Blommorna som smyckade eventytan var blandat färska och torkade, några plockades i naturen på morgonen innan eventet. En antik fransk vikvägg fick agera garderob, tillsammans med garderobs-rekvisita som var blandat antikt och second hand. VINT:ISH helt enkelt. 

En annan gång skulle H&M´s nya café "It´s PLEAT" lanseras. VINT:ISH byggde då en mini-version av caféts serveringsvagn av en köksö köpt på Blocket, ommålad i caféts äggskalston, en marmorskiva från ett soffbord köpt second hand blev toppskiva, och en serveringsvagn från 50-talet målades om i caféts ljusrosa färger. Smakprover och dryck fick gästerna från färgburkslock, som blev brickor, donerade från måleributiken Målarmästarn i Enskede, som tänkte på VINT:ISH när de fick fina "silverfat" över efter en leverans. 

Under våren 2020 hade Silverbird Productions även annat kul på gång i Fältöversten. Bland annat en del aktiviteter med mindfulness-tema. Vid ett tillfälle bjöds förbipasserande att stanna upp och göra armband med olika stenar och kristaller, och lyssna på föreläsning om vikten av att andas rätt. Här fick VINT:ISH ansvara för all inredning, som bland annat blev ett antikt bord vars bord kapades för att deltagarna skulle komma ner och sitta på kuddar. 

I en annan del av gallerian installerades en ljuddusch, där förbipasserande kunde sätta sig i en rottingfåtölj med trevlig VINT:ISH dekor runtomkring, bland annat ett gammalt sideboard från bali, kuddar köpta second hand, en hyrd matta och bonader som gjorts av gamla garner och spetsdukar. 

Tillbaka till blogg