Urbant kontor på Gärdet

Urbant kontor på Gärdet

Vintern 2020 flyttade event-och filmproduktionsbolaget Nordic Productions in i Oscar Properties nya lokaler på Gärdet i Stockholm. VINT:ISH fick i uppdrag att inreda kontoret så hållbart som möjligt, med second hand som förstahandsval.

 

I återvinningen på kontoret hittade vi några gamla champagnekorkar, som vi använde till krokar inne på kundtoaletten. 

Vi platsbyggde en sittbänk med förvaring undertill, och sydde kuddar av tygstuvar av linne köpt på second hand. Innerkuddar stoppning kom från en soffa köpt på Blocket.

I entrén gjorde vi en lounge som fungerar som både väntrum och arbetsrum för kunder, men också avslappnat häng för medarbetarna. Soffan köptes in från Bodil Vintage, mattan, fåtöljen och lampan hittades på Facebook Marketplace. Soffbordet gjordes av spillbitar från en brädgård som säljer stora massiva ek-skivor, och sittpuffen köptes in på Myrorna, men fick nytt tyg från en gammal gardin. Entrémattor i sisal köpta second hand, syddes ihop till ett mjukt cylinderformat ytterfoder till växterna. 

Till det stora badrummet syddes små frottéhanddukar med spa-känsla från stora handdukar köpta second hand. Många handdukar hade logor från tex Vikingkryssningar eller hotellvistelser, dessa klipptes såklart bort för ett mer enhetligt intryck. 

Baren blev hjärteprojektet i det här uppdraget. En järnkonstruktion som satt fast i väggen då förra hyresgästen drivit café och haft den som hylla bakom disken, rensades på fog och kakel och fick helt nytt liv som en självserveringsbar- för After Work eller externa frukostmöten. 

Självklart är glasen, brickorna, skålarna, pallen, tyget second hand, men bänkskivor i trä köptes in på brädgård. "Vinrankorna" uppe i toppen tvinnades ihop i med ståltråd av tyg-och plastblommor köpta second hand. 

Tillbaka till blogg